Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

09 September 2012

Sukalah kepada sakit kerana ia Kasih Allah


Sakit adalah ketidakseimbangan yang berlaku dalam sistem biologi badan seseorang sama ada kesakitan yang bersifat dalaman, mahupun luaran seperti patah dan sebagainya. Puncanya sakit adalah pelbagai, mungkin dari persekitaran dan udara, warisan darah talian keturunan, mengambil sesuatu secara berlebihan, kurang daya tahan penyakit kesan daripada antibodi yang lemah, alahan terhadap sesuatu, termakan minum sesuatu yang tak kelihatan (virus), makan sambil bercakap dan sebagainya. Sakit juga merupakan peringatan Allah kepada manusia sebagai mengarah kita berfikir betapa lemahnya kita sebagai hamba yang pada kita rasanya belajar tinggi menggunung tentang bab kesihatan, tetapi masih ada sakit. Juga sebagai kafarah penebusan dosa lalu yang dilakukan selain melatih sifat sabar dengan ujian yang kecil di dunia ini jika dibandingkan dengan seksaan yang diterima Bilal.

Tiada ulasan: