Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

Zikr

Zikr

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

22 September 2014

Bekam melahirkan Generasi yang Intelligent

Alhamdulillah, Segala Puji Hanya Kepada Allah.

Penerimaan rakyat pada Rawatan Kaedah Bekam kini sangat memberangsangkan. Dengan peningkatan teknologi, Ilmu Bekam kini mudah untuk tersebar secara meluas kepada generasi-generasi moden.

Darul Bekam memberikan kelainan dari sudut Kaedah Moden dalam Method Bekam itu sendiri. Bekam bukan sekadar Sunnah, tapi ia Sunnah yang perlu kita jagai sesuai dengan Permodenan Kaedah Perubatan. Di sini kami menitikberatkan soal kefahaman sebelum menjalani proses Bekam itu sendiri. Rata-rata tidak faham secara jelas bagaimana Bekam dapat mempengaruhi khususnya mencegah dan mengubati penyakit.

Di Darul Bekam, pelanggan tidak lagi perlu berasa khuatir tentang kebersihan alatan yang digunakan. Selain alatan pakai buang, kami memastikan Prosedur penyucian alatan dibuat mengikut Standard Kementerian. Dari segi cecair anti kuman, anti virus dan anti bakteria juga digunakan semasa proses penyucian alatan sebelum penggunaan mesin UV Sterelizer. Alatan terutama cawan Bekam disimpan di ruangan tertutup untuk memaksimumkan kawalan.

Dengan cara yang lebih moden, golongan Profesional berjaya diyakini untuk mengamalkan Perubatan Kuno Versi Moden, kerana rata-rata mereka memahami implikasi penggunaan ubatan kimia sebagai ubatan yang diberi kepada pesakit masa kini, namun, apa pilihan yang mereka ada. Kesan pengambilan ubatan kimia terlalu merbahaya hingga boleh mempengaruhi tahap imun generasi berikutnya. Jangan terkejut jika generasi seterusnya kurang daya tahan penyakit jika waris mengamalkan pengambilan pil kimia secara berterusan.

Meyakini Allah Maha Besar secara menyeluruh termasuklah penciptaan tubuh badan manusia yang merangkumi anotomi, sistem-sistem, sel-sel sangat berkait dengan amalan Bekam kerana Bekam tidak memberi bahan luaran kepada tubuh. Maha Hebat penciptaan Allah pada tubuh badan manusia. Allah mencipta manusia dengan sempurna.

Bekam secara umumnya tidak merawat gejala, tetapi mengesan punca dan merangsang hormon dalam tubun menstabilkan ketidak seimbangan dalam tubuh yang kita kenali sebagai 'penyakit'. Namun, ia tidak bertindak sepantas bahan kimia, ia mengambil masa dan adakala kesan seakan kesan negatif muncul dalam proses perawatan itu yang kami kenali sebagai Simptom Krisis Penyembuhan. Ia sebenarnya proses yang berlaku pada badan untuk merembeskan Hormon tertentu sebagai remedi untuk mencapai kesembuhan.

Tiada ulasan: