Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

Zikr

Zikr

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

03 September 2014

ITS REALLY WORK ! SUNNAH IS GREAT

Bagaimana Bekam berfungsi dalam Kesihatan
=========

=========
Bekam melalui beberapa peringkat dalam prosesnya sendiri

1. Proses tekanan luar tubuh - hisapan luar tubuh menggunakan bekas, cawan, cup, gelas dan sebagainya. Berfungsi memberi tekanan pada salur darah semasa sedutan berlangsung dan apabila sedutan dilepaskan, salur darah kembali pada kedudukan asal. Proses tarik dan lepas merangsang salur darah untuk aktif dan berfungsi seperti selepas menerima urutan yang tepat.

2. Proses sedutan bendalir - bendalir tubuh berada di bawah lapisan kulit. Sewaktu proses sedutan, bendalir yang mempunyai sifat sel yang tidak sihat sahaja berjaya melalui tapisan di bawah kulit. Toksid, sel mati, kolestrol antara yang utama tersedut keluar sewaktu sedutan dilakukan. Bendalir yang sihat dan tidak terpisah melalui proses ini.

3. Proses melubang kulit - alatan alternatif selain pisau iaitu jarum lancet boleh digunakan. Cucukan hanya untuk membuat lubang kecil sebagai jalan keluar bendalir yang disedut. Sewaktu proses, reseptor akan diransang menghantar isyarat ke otak melalui saraf - tenaga elektro. Selepas otak menerima isyarat, hormon akan dirembeskan sebagai agen pembaik semula jadi tubuh.

Sesi Bekam sangat berfungsi dalam meningkatkan tahap kesihatan yang optimum mengikut fungsi semasa organ dan tubuh amnya.

Bekam perlu difahami sebelum kita menjalani sesi yang SUPER PERFECT. Dengan itu individu yang menjalani sesi bekam tidak meletekkan kesembuhan 'magic' waktu dibekam. Ia mungkin perlu menjalani beberapa sesi untuk mencapai tahap kesihatan yang optimum dengan menjalani sesi secara konsisten.

Jalan yang rosak akan memakan masa untuk pembaik pulih sehinggalah ke jalan utama. Begitu juga dengan salur darah, mungkin sekali sesi mampu untuk bersihkan saluran, dan mungkin beberapa kali bergantung pada sistem-sistem badan individu.

Manusia hanya Allah beri daya ikhtiar, tapi Allah jua yang memberi sembuh.

Mohd Husni Sulaiman
Pengasas dan Pengamal Bekam Moden
Darul Bekam, Penang.

HYGIENE - SELAMAT - BERKESAN

#bekamsunnah #bekamvip #bekamekonomi #bekamhygiene #bekammuslimah #bekammuslim #bekamutara #bekampenang #bekammedic #bekammoden #bekamsteril @ #darulbekam

Tiada ulasan: