Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

07 September 2014

Kopi paling sedap selain starbuck, coffee bean, kopitiam dan lain-lain

Kopi. Semua orang tahu ia sejenis minuman yang berasal dari biji. Antara minuman popular selain teh. Ada pelbagai jenis gred dan rasa kopi. Begitu juga dengan harganya. Dan ada juga bisnes yang lahir dari sekecil-kecil Warung Kopi Pak Ali hinggalah restoran francais Coffee Bean. Semua berkaitan kopi dan peminum KOPI. Kopi dan aroma serta rasa pahit ada peminat tersendiri.

ca phe sua da @ Kopi Susu Ais = Kopi Vietnam

Di sini, fenomena Kopi Vietnam semakin meletup-letup. Letupan bukan disebabkan pengiklanan di Televisyen atau Radio, mahupun iklan di FB(ads), tapi hasil hebahan sesiapa yang pernah menikmati kopi ini.

Apa yang menariknya? Rasa dan aromanya seakan KOPI mahal di Starbuck dan Coffee Bean dengan harga ala kedai mamak sangat memberi nilai tambah kepada peminat kopi. Bila nak cerita berkenaan rasa ni lah admin fail sikit, subjektif namanya. Kena rasa dulu.

Pengidap migrain mungkin boleh masuk join peminum kopi ni, sebab kopi ni tak membantu anda mendapatkan migrain seperti kopi lain. Juga tidak perlu khuatir tentang bahaya seperti kopi 3in1 atau pracampuran yang mempunyai bahan kimia terlarang.

Tapi kena pada-pada la, sebab selalunya manis sikit. Kena tunggu ais cair dulu la. Diabetes supporter. Hehe. Siapa-siapa yang nak rasa, kena datang Parit Buntar. Sure meletoppp rasa dia.


Sesiapa yang pernah pergi melancong ke Vietnam, mesti pernah rasa kopi ni. Harga kat sana boleh cecah RM 5 duit sini. 

Yang paling SPESYELNYA kopi ni, bukan apa. .. .. . Selalu kalau orang buat kopi, kena guna penapis kain, penapis jaring. Tapi penyediaan kopi Vietnam ni kena guna penapis khas dia, kalau guna Kopi Maker pun Rasa dan Aroma dia mesti tak sama. Tu yang spesyelnya. Tengok gambar bawah Kopi Vietnam dan Kopi Maker nya.

Ca Phe Sua Da - Kopi Maker Kopi Vietnam

Saya dah cuba beli serbuk kopi dia, cuba buat kat rumah, memang tak dapat rasa yang sama. Guna kopi maker pun tak dapat jugak. Pesan penjual kopi vietnam, memang kena guna penapis dia untuk dapat rasa yang superb.

Siapa yang dok luar, yang nak try minum kopi ni, boleh la roger saya. Bukan pengedar pun, boleh minum sekali. Hehe

Tiada ulasan: