Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

12 Disember 2014

Bagaimana Pasar Kemboja

Bagaimana ke Pasar Kemboja

Asal Parit Buntar ja sinonim dengan Pasar Kemboja. Asal Pasar Kemboja ja sinonim dengan Parit Buntaq. Pasar Kemboja bermula dengan jualan borong antara pemborong dan peruncit. Namun pada waktu tulisan ini ditulis, ia telah menjadi sebagai bazar, ekspo, dan sehinggakan namanya digunakan di lain-lain tempat. Namun yang di Parit Buntaq juga yang famous.

Ada beberapa laluan untuk ke PasarKemboja Parit Buntaq ni. Jika dari selatan, Boleh keluar melalui Tol Kamunting, Tol Bandar Bahru dan jika dari arah utara, boleh keluar tol Jawi. Lokasi Pasar Kemboja, terletak betul-betul di sempadan Perak dan Penang, Permatang Tok Mahat. Senang kalau search pakai GPS, carian Sekolah Kebangsaan Permatang Tok Mahat.

Bagi yang tak menggunakan GPS dari selatan, cekpoint, BAGAN SERAI (jika keluar Kamunting), melalui simpang Trafik Light Parit Buntar, terus dan menuju ke Nibong Tebal. Cari papan tanda Permatang Tok Mahat. Sebelum itu akan melalui Kg. Kedah.

Bagi yang keluar dari Bandar Bahru, Menuju ke arah Parit Buntar, Melalui jambatan sempadan Kedah-Perak, Trafik Light pertama ambil kanan.Trafik Light kedua (Shell disebelah kiri, Masjid di sebelah kanan) ambil kanan. Trafik Light ketiga, (Tokong Cina di belah kiri anda) belok kiri dan terus ja. Akan melalui flyover, dan akan jumpa Trafik Light lagi, kiri menuju ke Mydin terus adalah Permatang Tok Mahat iaitu tapak Pasar Kemboja.

Bagi yang keluar Tol Jawi pulak, belok kiri, terus Trafik Light 1, 2(USM Trans), 3(Simpang 9), dan Trafik Light ke 4, simpang ke Permatang Tok Mahat. Apalagi cari Parking, setakat ni tak pernah dengaq lagi depa wat drive thru.

Depa kata la, murah, aku yang dok sini pon tak pernah pegi lagi. Kalau time RAYA, fullhouse, time biasa, biasa-biasa ja.

Sumber pakcik Google

Tiada ulasan: