Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

Zikr

Zikr

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

18 Disember 2014

Sate Paling Sedap (lidah aku)

Jika nak cari tempat makan yang ada menyediakan sate bolehlah ke sini. Sedap yang dimaksudkan merangkumi sate itu sendiri, kuah kacang yang orang kata rasi dengan sate, sayuran wajib yang dihidang sekali dengan hidangan sate iaitu timun dan bawang, dan sember karbo iaitu nasi himpit yang wangi dan sedap digabungkan ketika menikmati sate.

Dulu ketika tinggal di cheras, harga sate yang dah biasa diterima adalah dari 80sen, RM1, RM1.20 secucuk. Mari ja sini, ada kejutan budaya sikit. 40sen pun ada, paling mahal 60sen. Hmmm, oklah, luar bandar. Tapi macammana dengan rasanya?

Setakat ni, lidah yang dah merasa berpuluh jenis sate di Lembah Klang dan Malaysia, antara yang mendapat tempat di hati selain di Lembah Klang, Sate Mamu. Terletak di Jalan Pantai, Kuala Kurau - Tanjung Piandang, berhadapan sedikit dari Jambatan yang menghubungkan antara Kuala Kurau dan Kuala Gula. Warung kecil yang memberikan rasa besar keenakan sate. Lemak dan kulit yang sedikit, Kuah yang betul ngam dengan sate bukan kuah 'air kacang' tapi kuah kacang yang likat.

Kepada pencari kedamaian, bolehlah berkunjung ke Mamu Sate ni, Dengan harga ketika tulisan ini dipamer hanya 50sen secucuk dengan hanya 2 pilihan iaitu ayam dan daging. Nasi himpit dengan harga RM1, 3 bungkus kecil.

Warung simple, rasa miracle. Boleh la cuba mari sini. Kalau dari Simpang 4 semanggol, lalu melalui Kuala Gula lagi mudah sampailah jumpa Jambatan Kuala Gula-Kuala Kurau, depan sikit dalam 1km, da warung tepi jalan, itu lah dia.

Sori gambar warung takdan tangkap.

Tiada ulasan: