Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

04 Januari 2015

HBP High Blood Pressure

Khabar gembira buat insan-insan bertuah yang mengidap darah tinggi yang 'mungkin' dijadikan eksperimen kerana konon ketidak-serasian ubatan darah tinggi yang pelbagai jenis. Bukan mereka menipu, tetapi itu sahaja mereka tahu, itu yang mereka peroleh dalam pembelajaran dan kajian makmal. Berikhtiar selagi hidup dan ikhtiar memperoleh ganjaran pahala.

Semua sedia maklum, darah tinggi dan kaitan dengan kolestrol bla bla bla, sempitan saluran darah bla bla bla, risiko strok bla bla bla, pengsan bla bla bla, tapi banyak lagi yang tak tahu pengubatan yang boleh selesaikan masalah tersebut, di samping pengawalan pemakanan dan cara hidup yang sangat menyokong dan mendorong kehilangan gejala BHP ini.

Sudah berapa lama mengambil ubat? Ubat bukankah sepatutnya merawat bukannya menyembunyikan sesuatu penyakit? Kenapa perlu dijadikan rutin seperti makanan ubat tersebut? Bolehkah kita mentafsirkannya sebagai 'ketagihan ubat yang terpaksa ditagih'? Apa fungsi pil anda? Menyelesai atau memperlahan atau menyembunyikan?

Inilah ujian yang patut kita lalui bukan menyalahkan sesiapa. Kita sebagai pemilik akal disertakan dalam diri untuk mencari penyelesaiaan sesuatu permasalahan. Cari, cari, dan cari sehingga mati adalah prinsip kehidupan. Pembelajaran sepanjang hayat. Adakala perlu membuat pilihan yang kritikal, bukan mengikut arus popular yang tidak menjadi kaedah penyelesaian.

Kita tak menjamin kesembuhan, tapi kita menjamin ikhtiar yang barakah, INSYAALLAH. Kesembuhan hanya dari Allah walaupun sakit yang dianggap kritikal, tetapi selepas menggunakan kaedah yang minimum, jika kena tempatnya, jika kena tepatnya, Allah izin sembuh, Insyaallah sembuh juga.

Tiada ulasan: