Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

Zikr

Zikr

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

05 Jun 2016

G o u t - Boleh Rawat Punya

Gout merupakan jenis penyakit yang dikaitkan dengan lebihan urik asid dalam tubuh yang kebiasaannya menyebabkan kesakitan seperti mencucuk-cucuk di bahagian kaki. Juga akan melibatkan keradangan sendi di bahagian ibu jari kaki, dan buku lali. 

Sumber: Google

Penawar gout atau rawatan gout kebiasaannya ada pelbagai cara. Dari cara terapi luaran hinggalah sehingga mengkonsumsi ubatan tradisional mahupun konvensional. Khusus untuk mengurangkan kesakitan akibat penyakit gout ini. 

Antara cara untuk merawat gout yang boleh dikongsi di sini sebagai ikhtiar mudah, yang mudah praktis, yang mudah di cari, dan silap-silap memang ada dalam simpanan di rumah. Pertama, bedak sejuk. Sapu bedak sejuk di kedua-dua kaki dari pergelangan hingga jari. Waktu tak kira siang atau malam. Hujah; bedak sejuk bersifat penyejuk dan alkali, ia membantu melawan sifat asid yang bersifat panas. Kedua, rendaman ais. Rendam kaki dalam air yang dicampur dengan ais dengan suhu sekitar 12-16 darjah celcius atau agak-agak sekilo ais dalam campuran 5liter atau gandaan keduanya. Hujah; sifat sejuk yang berlawanan dengan sifat asid. Ketiga, cuka epal. Minum cuka epal sesudu besar pagi dan malam atau lebih kerap. Hujah; cuka yang bersifat sejuk membantu mengawal asid urik yang bersifat panas. 

Kesan jangka panjang tidak dirawat.

Sakit gout ni, orang yang pernah alami sahaja yang tahu rasanya. Fuhhhh (den pernah alami la tuu).

Ada lagi satu benda yang saya nak kongsi untuk rawat dan sebagai ubat gout ni. Bukan ubat klinik atau farmasi, hanya ubat Homeopati untuk gejala gout.

Fungsinya adalah untuk mengawal paras urik asid secara semulajadi dengan kaedah pengaktifan penstabilan fungsi fisiologi tubuh. Formula ini WAJIB disulam dengan air putih. Ya lah, bagaimana nak singkir kalau bukan melalui urea/ kencing. Nama Ubat Homeo tu untuk gout ialah LEDUM. Kebiasaannya dalam sehari bolehnampak kesannya. Denga harga RM59 sebotol berkapasiti 180 biji.

Ledum 180 Biji

Antara lain gejala lebihan urik asid ni ialah batu karang... Bersambung

Pusat Rawatan & Perubatan Naturopati
Baitul Hijamah - Darul Bekam
Pusat Bandar Parit Buntar, Perak.
Hotline 0122971518 Wa, SMS, Call
Atau Klik Bahagian Sini Untuk Mendapatkan Penawar Gout (Ubat).
(Label) penawar gout, rawatan gout, punca gout, gaut kaki, rhizoplus azzahra, penyakit gout, sakit gout, ubat untuk gout, cara merawat gout, tanda gout, tanda tanda gout, apa itu gout,

Tiada ulasan: