Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

04 Jun 2016

R E S D U N G

Tanda-tanda Resdung yang paling utama untuk kita kenal pasti sesuatu gejala adalah keadaan hidung yang sentiasa atau sering berair. Tanda-tanda resdung ini kebiasaannya memuncak bila keadaan persekitaran mengalami suhu yang rendah iaitu pada waktu pagi dan juga tengah malam. Kesannya selain hidung berair, adalah gejala bersin dan kegatalan sekitar muka khusus di bahagian hidung. Namun ada juga tanda resdung yang tidak melibatkan hidung berair. Gejala kegatalan di muka dan sekitar hidung juga dikaitkan dengan resdung muka. Panggilan lain iaitu resdung mata yang melibatkan kegatalan dan alahan pada bahagian mata.

Sumber: Google                            

Rawatan resdung cara islam bukanlah sesuatu yang melibatkan perkara-perkara yang pelik. Ia hanyalah rawatan yang dijalankan oleh orang Islam, yang menjalankan rawatan sambil mengharap pada Allah agar kaedah atau method rawatannya boleh menjadi asbab kesembuhan pada pesakit yang mengharapkan kesembuhan.

(Pusat kami bukan pengedar set resdung shaklee.)

Kaedah rawatan gejala resdung yang dipercayai paling berkesan mutaakhir ini adalah dengan cara menjalani rawatan Ghurah / Gurah Resdung. Kaedah ini memfokus pada mengurangkan bahan yang menjadi asbab alahan tubuh iaitu mukus. Mukus pada kebiasaannya bersifatpelindung pada sistem tubuh manusia umumnya. Namun apabila berlebihan atau tubuh memerlukan perlindungan pada sebuah sistem khususnya sistem pernafasan, mukus akan keluar secara banyak dan perkara ini memberi alahan pada tubuh. Terapi resdung (Resdung Treatment) ini mempunyai 2 kaedah iaitu kering (herba-serbuk) dan basah (cecair-herba).

Mukus yang keluar waktu terapi dijalankan

Sinus Cure kaedah yang boleh dikatakan tradisional ini dapat dibuktikan keberkesanannya seawal sehari selepas rawatan.

Apa itu Resdung? Dua patah kata yang digabungkan menjadi satu iaitu Resah & Hidung.

Pusat kami juga ada menyediakan rawatan Resdung jenis Perubatan Naturopati yang tidak melibatkan dadah dan risiko dosage tinggi dengan Harga yang berbaloi, hanya RM45 sahaja.


Pusat Rawatan & Perubatan Naturopati
Baitul Hijamah - Darul Bekam
Pusat Bandar Parit Buntar
Hotline : 0122971518 Wa, SMS, Call

Tiada ulasan: