Pusat Rawatan Alternatif Pilihan Keluarga

1k

1k
PUSAT RAWATAN DITUTUP PADA SETIAP HARI RABU & DIBUKA DARI KHAMIS HINGGA SELASA. TEMUJANJI UNTUK SETIAP RAWATAN 0122971518.

Pusat Kami Menyediakan Bantuan Kepada Mereka Yang Benar Ingin Dibantu Dalam Masalah Kesihatan Seperti Lenguh, Lesu Dan Seumpamanya.

06 November 2016

Bekam wat perr? Tahu tak dengan bekam...

Ketahui Apa Yang Berlaku Semasa Kita Sedang DiBEKAM!

Tarikan, Sedutan, Vakum @ Tekanan Negatif pada bahagian kulit mewujudkan medan magnetik menarik, menyedut & menghampirkan segala patogen, oxidant, toksid dan punca penyakit lain (CPS) & seterusnya memisahkan daripada aliran darah yang mengikut arusnya.


Tindakan ini juga berjaya menarik perhatian Sel Darah Putih yang terdiri daripada mereka yang diberi gelaran Basophil, Neutrophil, Eosinophil, Monocyte dan Lymphocyte. Masing-masing dengan peranan tersendiri.

Jom kita tengok peranan setiap Sel Darah Putih ni atau White Blood Cells (WBC)

1. Basophil - Merembiskan Histamin/Heparin dan menyokong keradangan. Membunuh tanpa spesifik.
2. Neutrophil - Merembiskan kimia Cytotoxic dalam proses melawan bakteria.
3. Eosinophil - Merembiskan anti-Histamin saat berlaku alergi dan jangkitan parasit.
4. Monocytes - Sangat efektif dalam menelan patogens dan juga sel yang sudah tua, juga berperanan sebagai antigen.
5. Lymphocyte - Imuniti adaptif iaitu Sel T menyerang sel lain (imuniti selular), sel B rembis antibodi (imuniti humoral), Sel Natural Killer (imuniti innate) sentiasa dalam keadaan aktif (Stanby Mode).


Gambar diatas menunjukkan bahagian kulit yang luka atau cedera yang sama seakan bila melakukan bekam darah. Sel ini bila berlaku luka pada tubuh akan lebih agresif. Jadi itu yang kita nak sel darah putih and the gang membantu tubuh kita apabila kita melakukan bekam selain kita mengeluarkan bahan punca penyakit (CPS).

Tiada ulasan: